Woningtaxatie

Een taxatie van je woning nodig?

Taxatierapport

Bij taxeren krijg je een officieel taxatierapport. Dit is een onafhankelijk deskundigheidsrapport dat je nodig hebt voor verschillende doelen. Denk hierbij aan een investering in verbouwing of verduurzaming, verkoop of aankoop van een woning, scheiding of erfenis, aanvraag of oversluiting van je hypotheek.

NVM-taxateur

Etienne is een expert die onpartijdig, objectief en professioneel werkt, een functie met maatschappelijk belang om het financiële- / besluitvormingssysteem te beschermen. Als NVM-Taxateur voldoet hij aan de eisen van het register NRVT.

Het voordeel voor jou als opdrachtgever? Je krijgt een waardevol rapport waarin je niet alleen de marktwaarde van je woning ziet, maar ook alle gegevens over het vastgoed, zoals de financiële-, juridische-, bouwkundige- en duurzaamheidsaspecten.

Je krijgt doorgaans te maken met taxatie als je een nieuwe woning koopt of je hypotheek oversluit. Etienne bepaalt de marktwaarde van de woning zoals deze past in de regionale woningmarkt. Het bepalen van de marktwaarde is maatwerk. Dat betekent dat dit afwijkt van de WOZ-waarde die is samengesteld uit een rekenkundig model, uit een eerdere periode.
ERKENS AANKOOPMAKELAAR

Een nieuw huis kopen

Ga je een nieuw huis kopen of ga jij je eigen huis verkopen?
Dan wil je natuurlijk exact weten wat de woning waard is.
Ook om de financiering in orde te krijgen kan een taxatie vereist zijn.

Etienne is gespecialiseerd in taxaties van woningen.
Zo krijg je inzicht in de kwaliteit en de marktwaarde
van een woning.

Etienne verricht taxaties onder ander ten behoeve van:

Etienne is geregistreerd bij de stichting NRVT en VastgoedCert en voldoet daarmee aan de hoogste eisen die gesteld worden aan een gecertificeerde taxateur. Met name bij taxatie voor een hypothecaire financiering is het mogelijk dat je het taxatierapport moet laten valideren. Valideren betekent dat wordt gecontroleerd of de taxateur én het taxatierapport voldoen aan de strenge kwaliteitseisen zoals deze zijn voorgeschreven.

NWWI

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden.

NRVT

Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs

Een Register-Taxateur:

Heeft voldoende kennis in huis. Om toegelaten te worden tot het kwaliteitsregister, heeft een taxateur voldoende basiskennis nodig. NRVT controleert of een kandidaat de vereiste opleidingen heeft gevolgd.

Blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
 

De vastgoedmarkt is altijd in beweging. Om ingeschreven te blijven in het Register, moet de taxateur ieder jaar voldoende punten behalen voor educatie. Bijvoorbeeld door het volgen van cursussen en trainingen en het bijwonen van congressen.

Is integer, objectief en onafhankelijk
 

Een Register-Taxateur werkt volgens de gedrags- en beroepsregels die NRVT opgesteld heeft. NRVT controleert actief of de taxateur deze regels naleeft. Als er toch een geschil ontstaat, oordeelt een onafhankelijk tuchtcollege

shadealo

" Echte waarde ontdek je pas met een professioneel oog en objectief oordeel."

NVM-taxateur

Een NVM-Taxateur is een expert die onpartijdig, objectief en professioneel werkt, een functie met maatschappelijk belang om het financiële- / besluitvormingssysteem te beschermen.

NVM aankoopmakelaar

Het kopen van een huis is voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid. Juist dan is het fijn als iemand je begeleidt die de woningmarkt van binnen en van buiten kent. Iemand die betrokken is en jou goed adviseert. Een NVM-aankoopmakelaar ontzorgt jou in het aankoopproces en helpt je met keuzes maken die bij jou passen.

ZOEK NIET ALLEEN, MAAR VIND OOK.
FAQs

We hebben een aantal handige algemene veelgestelde vragen
en bijbehorende antwoorden voor jou op een rijtje gezet.

Een aankoopmakelaar helpt kopers bij het vinden, beoordelen en aankopen van onroerend goed. Ze adviseren, onderhandelen en begeleiden door het proces.

Het is raadzaam om een aankoopmakelaar in te schakelen zodra je serieus op zoek bent naar een woning om te kopen.

De kosten variëren, maar meestal betaal je een vast tarief of een percentage van de aankoopprijs. Dit kan variëren per makelaar.

Je kunt aanbevelingen vragen, online recensies lezen en controleren of ze zijn aangesloten bij een erkende makelaarsorganisatie zoals de NVM.

Aankoopmakelaars zijn meestal geen hypotheekadviseurs, maar ze kunnen je wel doorverwijzen naar experts voor financieel advies.

Je kunt een aankoopmakelaar nog steeds inschakelen om je te helpen met de onderhandelingen en het aankoopproces.

Je hebt volledige invloed en beslist welke woning je wilt kopen. De makelaar biedt begeleiding en expertise.

Een aankoopmakelaar vertegenwoordigt de koper, terwijl een verkoopmakelaar de verkoper vertegenwoordigt.

Ja, aankoopmakelaars kunnen je adviseren over inspecties en begeleiden je door het juridische proces van de aankoop.

Als je geen woning vindt, betaal je doorgaans geen aankoopcommissie aan de makelaar, maar controleer de voorwaarden in het contract.

Neem contact op

Wil je vrijblijvend kennismaken of heb je vragen?